Bloco dos Arcos - 10 October 2010 - 12:00

Zumba Live for Pink Ribbon

Pink Ribbon
Samba dancers Izabel and Cristiana
Samba Reggae
Samba Batucada

Ieder jaar krijgen zo´n 13.000 vrouwen en 100 mannen te horen dat ze borstkanker hebben en dat zijn alleen nog maar de cijfers in Nederland. Zumba Live, een initiatief van Berry Bleij, zet zich met deze tweede editie opnieuw in om geld bijeen te brengen voor Stichting Pink Ribbon, een fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. De artiesten van Zumba Live werken belangeloos mee aan dit dansevenement, dat vorig jaar ruim 2.000,- euro opbracht.

Zumba is een rage in de sportscholen. Op Latijns-Amerikaanse muziek en andere wereldmuziek worden unieke en exotische dansbewegingen gedaan, waarbij je eigenlijk nauwelijks door hebt dat je bezig bent met een pittige cardio-training. Salsa, merengue, cumbia, reggaeton, samba, calypso en buikdansen zijn enkele van de dansstijlen die in deze training gebruikt worden.

In dit tweede Zumba Live-evenement wordt natuurlijk veel gedanst, onder leiding van instructeurs Berry Bleij en Michèle Vernout, die ervoor zorgen dat ook publiek zonder Zumba-ervaring mee kan komen. Daarnaast kan het publiek af en toe bijkomen tijdens een van de wervelende shows van dansers, acrobaten en andere artiesten, die allen belangeloos meewerken. Live zijn onder meer te zien: Braziliaanse percussiegroep Bloco-dos-Arcos, Bollywoodshow Sahara Dance Group en Afrikaans Gospelkoor EVOCS.

Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te bestellen via www.zumbalive.nl. Zoals gezegd gaat de opbrengst geheel naar Stichting Pink Ribbon.

Persbericht op www.paradiso.nl

Agenda op www.paradiso.nl

Lineup

AgogoAgogoPaul, Thijs
ApitoApitoThijs
CaixaCaixaCleyton, Niels, Pablo
CançãoCançãoCleyton, Marcos, Pablo
CaxixiCaxixiRob
ChocalhoChocalhoGeorgette, Pamela
CuicaCuicaAnia
DançaDançaCristiana, Izabel
RepiniqueRepiniqueArnout, Maaike, Paul, Thijs
Surdo de primeiraSurdo de primeiraMarjolein
Surdo de segundaSurdo de segundaJanske, Rob
Surdo de terceiraSurdo de terceiraMariëtte
TamborimTamborimAnia
TimbaTimbaCleyton, Marjolein
TrianguloTrianguloMarcos